Ensembles - Veldtbergen Trio

Informatie & Programma's

Veldtbergen_Trio_2_klein_1-64424c171b7f7cf97315993fb8c79f5a.jpg

Veldtbergen Trio

Na de geslaagde samenwerking van de musici binnen het Williams Quintet is er verder gezocht naar muziek voor verschillende bezettingen. De combinatie van hoorn, klarinet en piano geeft een aangename combinatie van warme klanken en veelzijdigheid waar het trio graag mee aan de slag gaat. Door de verschillende achtergronden van de individuele musici heeft ieder een eigen inbreng naar het ensemble gebracht, wat resulteert in een verrassend geheel.

Het Veldtbergen Trio bestaat uit:

Henk Veldt - hoorn
Nicole van Jaarsveld - klarinet
Angélique Heemsbergen - piano

Henk Veldt ~ Hoorn

Hoornist Henk Veldt (1985) heeft in diverse orkesten en ensembles gespeeld. Hij heeft ervaring met blaas- en symfonieorkesten, operettes, musicals en kamermuziekensembles, met name blaasensembles. Henk was hoornaanvoerder in het Noordhollands Jeugdorkest, Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en is momenteel hoornaanvoerder in het VU-Orkest te Amsterdam.

In 2007 heeft Henk Morceau de Concert van Saint-Saëns gespeeld op de kamermuziekcursus Woudschoten en in 2010 was hij te horen als solist op het European Youth Music Week met het tweede hoornconcert van Strauss.

Henk Veldt studeerde hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam in de bacheloropleiding bij Peter Hoekmeijer en Herman Jeurissen. Momenteel studeert hij hoorn in de masteropleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle  bij Fokke van Heel. Tevens heeft Henk ook lessen gevolgd bij onder andere Peter Damm, Jasper de Waal, Teunis van der Zwart en Ab Koster.

Naast het bespelen van de hoorn is Henk ook actief als dirigent. Hij dirigeert jeugdblaasorkesten in de regio Amsterdam en is met regelmaat gastdirigent bij andere orkesten en verenigingen. Ook leidt Henk groepsrepetities en  heeft hij ervaring met diverse lespraktijken.

 

Nicole van Jaarsveld ~ Klarinet

Klarinettiste Nicole van Jaarsveld (1983) was met haar ensembles te horen in o.a. de kleine zaal van Het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg. Ze won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium, waarna ze live te horen was op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Ook was Nicole met Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld en het Vivezza Trio te gast in het programma Viertakt Podium van Radio 4.

In 2011 was te horen als soliste in ‘Gnarly Buttons’ , het klarinetconcert van John Adams.

Voor haar werkzaamheden binnen Stichting KamerMuziek Utrecht werd Nicole voorgedragen voor de HKU-Award. De stichting beoogt bekende en minder bekende kamermuziek werken ten gehore te brengen met traditionele én bijzondere bezettingen.
Nicole studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno.

Daarnaast is Nicole ook actief als klarinetdocent bij Kunstencentrum Nieuwe Vaart en Muziekcollectief Fulco de Minstreel. Ook is zij betrokken bij diverse projecten voor basisschoolleerlingen.  Met onder andere Kunst Centraal en het Kinderen Maken Muziek project, gelanceerd door Prinses Máxima, moedigt ze ook jonge kinderen aan muziek te maken en luisteren.


Programmavoorstellen

DUITSE VIRTUOZEN
Het Veldtbergen Trio speelt mooie en virtuoze muziek in duits-romantische sferen.

Nocturno opus 75 || Friedrich Wilhelm Voigt (1833 – 1894) || 5'
Trio opus 274 || Carl Reinecke (1824 – 1910) || 26'
Allegro
Ein Märchen: Andante
Scherzo
Finale: Allegro
Duo Concertant voor klarinet, hoorn en piano opus 5 || Johann Sobeck (1831 – 1914) || 12'

Variaties op thema's uit Mozart's Don Giovanni