Stichting KamerMuziek Utrecht

SKMU-logo_zw-dc909204b6fd00883cd460079c734a01.jpg
Stichting KamerMuziek Utrecht wil bijzondere, maar onbekende werken en componisten onder de aandacht brengen van het publiek. Het gevarieerde gezelschap van jonge professionele musici heeft één grote overeenkomst: de passie voor kamermuziek die verdergaat dan de traditionele kwartetten en kwintetten. Binnen het repertoire staan bijzondere bezettingen en mooie luistermuziek centraal. Ook geeft de stichting jonge Nederlandse componisten de mogelijkheid voor ensembles te schrijven en hun werk te laten uitvoeren.

Drijvende krachten achter Stichting KamerMuziek Utrecht zijn Angélique Heemsbergen (piano) en Nicole van Jaarsveld (klarinet), Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld.


Dit seizoen is de Stichting te horen met een nieuw en bijzonder programma met het ensemble Classic Jazztet.

Wat wilt u nou liever dan luisteren naar heerlijke swing nummers afgewisseld met intieme klassieke meesterwerken? In dit programma is het Duo Heemsbergen en Van Jaarsveld gelukt om een brug te slaan tussen de klassieke kamermuziek en de geïmproviseerde jazz. Aangevuld met contrabassist Robin de Zeeuw en drummer Vincent Smeets, brengt het kwartet u een avond vol schoonheid, nostalgie en humor. De zeer diverse achtergrond van de musici zorgt voor een unieke samenwerking, die zijn weerklank vindt in dit programma.

In dit swingende programma komt in een informele sfeer muziek van bekende (jazz)componisten en muzikanten voorbij, zoals George Gershwin en Benny Goodman. Ook wordt traditioneel klassiek repertoire in een nieuw, dansbaar, jasje gestoken.


Benieuwd? Kom dan ook luisteren naar dit concert op zondag 2 juni in Theater Pantalone in IJsselstein
Kroonluchterconcert - Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld
Kaarten reserveren